dilluns, 28 de març del 2011

XXII saló de la Immersió de Cornellà. 2

Potser perquè aquest any sí que teníem diferents qüestions que esbrinar, ens vàrem apropar a alguns estands amb la sana intenció de preguntar, més que xafardejar per xafardejar.

Repassant la visita al saló crec que he de destacar tres coses:

La presencia de només una gran marca.
La presència de dos centres que es dediquen al busseig sota el gel i en alçada.
L’augment de material tècnic exposat.

El primer punt respon a la falta d’interès que genera aquest saló, però el segon i el tercer em semblen interessants perquè em dóna la impressió de que el sector creix, més en el sentit de que es fa adult i que ara són accessibles materials i equipaments que fa 10 anys eren inviables. Donem una volta?


A Cressi vàrem preguntar sobre el vestit sec Drylastic. És veritat que la companyia japonesa que els fabrica es va “liar” amb els colors i aquí ha arribat el model italià, que resulta que és igual que el model d’aquí de l’any 2009. Això fa que es vegin bones ofertes. També ens vàrem informar sobre les aletes Reaction, més dures que les Frog, perquè a la Ju té problemes als genolls i, a més, li mola el disseny... sembla que al maig fan unes jornades test i les podrem provar, però no em van dir quan ni on... jo a vegades la flipo.

A l’estand dels de Scuba 0.76 ens vàrem informar sobre el busseig sota el gel , una activitat que tenim ganes de provar, sobre tot ara que ja hem provat els vestits secs. Es pot fer a La Molina i a Núria. Mirant la info m’he adonat que a Núria és moltíssim més car que a La Molina. M’he d’informar del per què. També estaven per allà els de Busseing Pallars (un web horrible), que són gairebé famosos perquè van sortir a TV3 (6'). Es dediquen a les immersions en alçada... interessant. El seu web: horrible

El material tècnic va estar representat per diversos estands. A destacar el de Bare , una empresa que és famosa pels seus magnífics (i caríssims) vestits secs. També vaig veure el TIR, el primer rebreather recreatiu a l’estand de Subzero. HM Diver (un web horrorós!!!) va presentar una col•lecció ingent de rebreathers. També Servisub Marina representava el busseig més tècnic, però el seu estand, cèntric i gran, estava una mica desangelat amb uns quants secs i una burra d’humits d’oferta.









El comentari de la Ju: Busseig sota gel, curs de nitrox, Columbretes... Una sola volta per la Fira i ja se’ns acumulen les idees per aquest any.


 Continuarà

dimecres, 23 de març del 2011

XXII saló de la Immersió de Cornellà. 1

Com cada un dels darrers quatre anys ens hem apropat al Saló de la Immersió. El que tindria que ser un referent sobre el món del submarinisme, no acaba de acomplir amb les expectatives.

Potser estar a prop dels grans esdeveniments europeus com el Salon de la Plogée a París i la London International Dive Show fa que les marques es plantegin apostar per un mercat que és més receptor que creador de submarinistes. A Gran Bretanya, exemple contrari del binomi creador/receptor, conviuen varis esdeveniments com aquest al cap de l’any; mentre aquí sembla que l’invent de la revista Buceadores, el Dive Travel Show, celebrat a Madrid la setmana anterior no només no ajuda, si no que divideix.

• Sí, és un bon lloc per a trobar a les persones que habitualment veus als centres que visites.
• Sí, és un bon lloc per a mirar-te un viatge de busseig.
• Sí, és un bon lloc per a cercar ofertes en material.
• No, no és el lloc escollit per les grans marques per a donar a conèixer novetats.
• No, no hi ha grans exposicions i esdeveniments.

De tota manera, amb l’entrada de franc val la pena apropar-se i donar recolzament als que, any rere any, aposten per aquesta fira.
Aquest any el gran expositor ha estat Cressi que ha presentat les seves novetats en un bonic estand, sense grans escarafalls i amb bastanta sobrietat s’ha vist qui era el pes pesant. Cal destacar també la presència de Turisme de Menorca; Quer, amb un vaixell exposat; força material tekie, destacant la presentació del rebreather recreatiu TIR; i la Historical Diving Society Spain amb els seus materials vintage. A més de centres de submarinisme d’arreu de l’estat i de llocs com Mèxic.










El comentari de la Ju: Tres bars en una petita Fira demostren que el submarinisme és sempre l’excusa per fer unes canyes.

Continuarà...

dimarts, 22 de març del 2011

Immersió amb vestit sec

Aquest primer diumenge de març la Ju i jo hem fet el curset de sec. La veritat és que tot plegat és més còmode del que podíem pensar: tant el material (neoprè comprimit elàstic) com el busseig.
En una horeta ens hem plantat al centre L’Àmfora de Tossa de Mar, un centre de submarinisme molt ampli i ben equipat situat a l’entrada del poble segons es ve de la carretera de la Llagostera.
.
Allà en Sebas ens ha proporcionat el material: uns Cressi Drylastic. El vestit està confeccionat amb neoprè precomprimit, on els 4,5 mil·límetres equivalen a 7. El vestit està confeccionat al Japó, amb el què el material i els acabats són de primera qualitat, amb costures termo-segellades. Les vàlvules són Sitech i la del pit rota per poder enrutar-la des d’on més convingui.
El coll i els punys són de neoprè, menys eficaç que el làtex, però més econòmic i fàcil de mantenir. A més el coll apreta menys. El vestit està rematat amb uns mitjons de neoprè que permeten usar uns escarpins normals i no cal canviar d’aletes. La cremallera és dorsal i de llautó. Molt fàcil de posar, més que un humit!

Les dues immersions han anat molt bé. El material no placa en comprimir-se i l’aire es distribueix bastant bé. Jo portava una mena de calçotets llargs i una samarreta de màniga llarga del Decathlon, una samarreta de cotó a sobre i un forro polar ajustadet. Amb l’aigua a 13º he de dir que a la primera immersió vaig passar fred a partir dels 30’, però a la segona, sense exercicis ni parades, la cosa va anar a millor. No vàrem patir l’efecte vela, ja que queda bastant arrapat, i un cop t’acostumes al tema de la flotabilitat (sec + jacket) és súper còmode.

La sensació de bussejar sense mullar-te és força rara però agradable. Jo només em vaig mullar una mica els punys de la samarreta de màniga llarga, però m’hi vaig tenir que fixar per veure-ho!
Realment estem pensant en comprar-ne un, perquè variant la roba que et posis a dins pots fer-lo servir per a capbussar-te de finals de setembre a finals de juny, i tenint en compte la termoclina que vàrem trobar al Marmoler fa un parell d’anys (22º a superfície,  13º a baix), potser més i tot.

”Cressi














El comentari de la Ju: El sec és tan còmode que ara els centres s’han de posar al seu nivell. Calefacció als vestuaris, ja!