dimecres, 17 d’agost del 2011

La experiència Swimmers a entrevista't tu mateix (i avisa'm quan acabis)


No hi ha cap dubte que una bona forma d’oferir continguts de qualitat és contactant amb gent que viu en i d’aquest món del submarinisme, ja sabeu, una entrevista amb preguntes, respostes i informació de primera ma. Com que a part de submarinista sóc bastant gos crec que he trobat la fórmula idònia: entrevista't tu mateix (i avisa’m quan acabis), una auto entrevista on el convidat respon a les preguntes que més li inquieten o que considera importants. Doncs avui estreno la fórmula amb una proposta molt interessant.

Ja fa anys que una tendència està consolidada amb força a les xarxes socials. Es tracta del geocaching (geocerca en català), on una persona amaga un objecte (un contenidor amb un tresor i un registre), i en penja les coordenades i unes instruccions a Internet tot esperant que algú cerqui aquest tresor. Combinant els mons del geocaching i el submarinisme, i servint-se de les xarxes socials ha aparegut Swimmers (jo els vaig conèixer al saló de la immersió de Cornellà). Crec que la proposta és atractiva i interessant, però en lloc d’explicar-la jo i fer-ho malament, deixarem que sigui la Patricia González, community manager d'Swimmers qui entrevisti a la Patricia González, community manager d'Swimmers.
  

Què és Swimmers?
Un parell d'swimms. Això es bescanvia
Swimmers és una xarxa de tresors sota l’aigua creada pels apassionats del mar. Qualsevol nedador, snorkel o bussejador pot amagar sota l’aigua figuretes de fang (anomenades swims) dins una àmfora també de fang, després omplir online la fulla de ruta amb les coordenades, fotos, vídeos i totes les pistes que es vulguin indicar perquè un altre nedador, snorkel o bussejador trobi el tresor, amagui una altra figureta dins l’àmfora i se n’emporti una a canvi per amagar-la en un altre racó del món. Una vegada trobat el tresor, es poden incloure comentaris i fotos a la web de Swimmers.


Com hi pots participar?
Pots amagar o trobar tresors. Quan et registres et pots dirigir a l’apartat TROBA SWIMS on t’apareixerà un llistat dels últims swims amagats i buscar el tresor que més t’agradi, clicar sobre el nom i veure la fulla de ruta amb les coordenades, pistes, fotos i vídeos que l'swimmer hagi pujat a la web. A continuació pots començar l’aventura i anar a buscar el tresor. Quan el trobis, deixaràs un swim (figureta petita) dins l’àmfora i te n’emportaràs un altre i quan arribis a casa podràs comentar i pujar fotos a l’apartat del swim trobat. I després podràs amagar aquests swim que has trobat dins una altra àmfora.
Si decideixes amagar, una vegada registrat, pots dirigir-te a l’apartat AMAGA SWIMS i veure en què consisteix la fulla de ruta que hauràs d’omplir després d’amagar el teu tresor. Amb una àmfora i un swim aniràs al lloc que més t’agradi i amagaràs el tresor. Quan tornis a la web ompliràs la fulla de ruta amb les dades que et demana i hi pujaràs alguna foto i d’altres pistes perquè d’altres swimmers puguin trobar-ho.

Qui pot ser un Swimmer?
Tothom pot ser Swimmer: nedador, snorkel, submarinista, …


Em puc emportar una àmfora com a tresor?
No. Les àmfores serveixen de contenidor. El que et pots emportar són els objectes que hi trobi a dins, sempre i quan en deixis un altre.


Les àmfores i els swims es compren ? Només puc utilitzar els swims i les àmfores de Swimmers?
Les àmfores i els swims es poden comprar a través del web de Swimmers o també als establiments col·laboradors.Però no és necessari que siguin aquestes àmfores i aquests swims. El que Swimmers pretén és que cada vegada hi hagi més swims diferents dins l’àmfora i et trobis més varietat de tresors. Per tant, pots amagar una àmfora o un contenidor que tu tinguis i l’objecte que vulguis al seu interior. Això sí tinguem cura del medi ambient. Ha de ser material biodegradable. No volem que a sota l’aigua hi hagi plàstic, llauna, etc.
Una àmfora on amagar els swims
Si tens un objecte biodegradable a casa, si us plau amaga’l i penja una foto a la web. Ens encantaria veure tresors diferents! Sigues original: petxines, pedres, objectes de ceràmica…Què més se t’acut?


Què volen dir els codis de les àmfores i dels swims?
Les àmfores tenen codi per identificar la seva ubicació a part de les coordenades etc. Per tant, si amagues una àmfora que no és Swimmers, procura marcar-la amb un codi amb lletres, el teu nom, el nom del teu equip Swimmers, el teu nom d’usuari a la web, etc.
Els swims disposen de codi per fer jocs. Ara mateix acabem de llançar un joc on el codi del swim que trobis pot correspondre a un premi. Així que quan en trobis un, emporta-te’l i fes-li una foto. Puja-la a la web (al swim trobat) i Swimmers identificarà si té premi i t’ho comunicarà. Hi ha una desena de swims amb premis a la Costa Brava.
Aquests codis més endavant els volem utilitzar per conèixer el viatge del teu swim. Si has deixat un swim a Palamós, pot ser que hagi anat a Cabo de Palos i ara es trobi a Egipte. És divertit saber-ho, oi?


Jocs i històries?
Els jocs i les històries són, com el títol diu, jocs concrets que estem organitzant : tant d’amagar com de trobar, on hi ha premis. Per exemple el que he comentat més amunt.


Swimmers té avantatges?
Amb Swimmers pots passar-t’ho bé jugant a trobar i amagar tresors. A més, través dels swims pots descobrir llocs fantàstics que desconeixies, fer una excursió divertida, una mica d’esport i també guanyar premis si participes en algun dels jocs proposats.
Només per registrar-te (és gratuït) formes part del Club Swimmers, el que vol dir que disposes d’uns avantatges: 10% de descompte a tots els establiments col·laboradors (centres d’immersió, centres d’activitats, etc.) i un 5% de descompte a les 6 botigues online de Tradeinn(Scubastore). Poc a poc, s’hi van afegint col·laboradors i anirem ampliant el ventall d’avantatges pels amants del mar.



El comentari de la Ju: Estem repassant totes les immersions habituals per veure on podem deixar els nostres " swimmers". Una bona excusa per allargar les bussejades sobre l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.