diumenge, 16 d’octubre de 2011

Immersions alienes: Cozumel

Us deixo amb un post escrit per la Ruth i il·lustrat amb un vídeo enregistrat per  la gent d'Scubacozumel, que tot i tenir un web horripilant sembla que són bons guies.

Cozumel va ser una gran descoberta, d’aquestes que no t’esperes perquè ningú m’havia dit mai que hi anés i per això impressiona encara més.
Veníem de Playa del Carmen on el busseig es tracta de baixar el més aviat possible i enganxar-te a la roca amb les ungles i les dents perquè la corrent és fortíssima i Cozumel va ser un aquari.
El Sergio Sandoval, el nostre guia, va ser una de les claus de l’èxit. És un home que fa 45 anys que busseja, tranquil i gran amant de tot allò que li pugui regalar el mar de veure. El Sergio, que presumeix d’haver fet immersions amb el fill del Costeau, és conegut a la illa perquè sa filla té el rècord de natació de Cozumel a la platja d’Akumal en poc més de deu hores i sense queixalada de tauró. La seva néta també té el record de juvenil amb 13 anys.
Parlant de taurons, ens va rebre un d’escull, petitet, que feia poc més d’un metre, només baixar i poc després ens donava un gran ensurt un de gros que va sortir d’una cova de sota el Marc, que va descobrir la marxa enrere bussejant, tot i que diu que el què volia era agafar perspectiva!!
Els esculls de colors increïbles i els mil bancs de peixos multicolors ens van acompanyar durant les dues immersions, però sempre te’n recordes dels més grans: una eagle ray ens va demostrar com volava a sota l’aigua i una tortuga de 1’70 m. aproximadament (perquè el Sergio estava al costat i era com ell) ens van impactar.
Cozumel és realment una de les meques del busseig, no doubt.


El comentari d'en Car: Quan hi vaig anar jo, la cosa va anar al revés, les corrents a Cozumel, la tranquilitat a Playa i els taurons enlloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.