dimarts, 31 de maig del 2011

Submarinisme aquest juny

Ah, per fi arriba el juny! El mes que deixa enrere la primavera i dóna inici a l’estiu, el mes que fa despertar de la hibernació els submarinistes més fredolics... suposo que, òbviament, aquest mes és el darrer farcit d’iniciatives i diferents propostes per part de centres i marques que normalment es fan fora de temporada per tal d’atraure clients. Jo us passo a referenciar les que conec: no són totes les que es fan però, això segur.

L'MK17 d'Scubapró
Els scubaprodays 2011 arriben a Catalunya de la mà de Dive Paradis a L’Escala el cap de setmana del 4 i 5. El centre es troba al port de la localitat i jo no us poc oferir cap referència perquè no he estat mai amb ells, però el meu amic Sebastià Lancho hi va anar fa uns anys i va quedar content (es clar que fer el Marmoler amb 30 metres de visibilitat deixa content a qualsevol).

Molt apropet d’allà, a L’Estartit s’engega el 8 de juny el MIMA 2011 del que ja ho us he parlat. L’esdeveniment s’allarga fins el diumenge 12, pel que segur que aquest cap de setmana la població s’omplirà, encara més si és possible, de submarinistes, i és que les Medes a l’estiu són com El Corte Inglés el primer dia de rebaixes.

Foto xula de la Mateua. No sé de qui és, ho sento.
A l’Escala tenim curs d'opistobranquis que munten conjuntament els de Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya (GROG) i els de Mateua. El dia 11 fan el curs d’iniciació i el 18 l’avançat. Els curs costa 80€ i consta d’una classe teòrica de dues hores i dues immersions: una a l’Illa Mateua i una sortida en vaixell per la tarda.

Beuchat VS, el meu octopus

I tornem a l’Estartit, perquè el dilluns 13 comença a Xaloc la setmana de prova Beuchat, una bona oportunitat de provar material d’aquesta marca de Marsella que sempre queda una mica oblidada perquè no té la notorietat de Mares, Cressi o la també francesa Aqualung. Us deixo el link del catàleg 2011 perquè mireu el que us interessa provar tot gaudint d’una immersió a Medes.

Mares Kalia. La Ju no el va poder probar
Un cop més els de Mares no han avisat que els de Costa Brava Divers fan unes jornades de test del seu material. Serà el cap de setmana del 18 i 19. No us puc dir res sobre el centre perquè no m'he capbussat amb ells. Algú té cap referència?

Fins el 15 de juny teniu l’opció de convertir-vos en pirates i aconseguir una immersió gratis participant en el concurs d’Swimmers. Es tracta d’amagar una àmfora amb un codi dins la que hi ha un Swim, una figureta de fang cuit, i fer que altres la trobin i la bescanviïn per una altra. Podeu trobar les àmfores i els swims al seu web o als centres col·laboradors.
Pel concurs només teniu que:
  1. Amagar una àmfora i preparar un full de ruta original de la immersió
  2. Pujar l’enllaç i una foto (si en tens) al mur d’Swimmers
  3. Fer que els amics cliquin el botó de m’agrada.
El guanyador s’emporta una immersió a les Medes. Més informació al web Swimmers.

I no tot és fer immersió, durant tot el mes de juny, a Torroella i L’Estartit podem gaudir de les XVI Jornades Gastronòmiques de la Clova, on diferents restaurants de les localitats elaboren Tastets de Mar fent èmfasi en les bestioles amb clova. Aquí podeu trobar el programa en PDF, els preus van dels 36,50€ als 44€ per persona el menú complert. Més popular serà la degustació de musclos cuinats de 10 maneres diferents del dissabte dia 4 a les 12 del migdia.

El comentari de la Ju: Ara ja toca apuntar-se a totes i aprofitar a fons la temporada.

2 comentaris:

  1. Doncs el dissabte vaig poder provar un vestit sec (everdry4) scubapro, un ordinador Galileo SOL i les aletes Seawing Nova.
    Vaig trobar el vestit força còmode. No em va costar gens adaptar-me. L'ordinador UWATEC SOL és una passada. Em vaig quedar amb ganes de provar-ho més a fons. Les aletes en canvi no em van agradar gens. No vaig aconseguir acostumar-me a elles ni al final de la immersió.

    ResponElimina
  2. La veritat és que la pinta de les aletes és força extranya. Jo em vaig quedar amb les ganes de provar les X-Stream de Mares, que també són d'aquest tipus extrany. Gràcies pel comentari!

    ResponElimina

Gràcies per deixar el teu comentari.